Expositie

In de ruime entree is er ruimte om te exposeren. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Els Baas.

De maanden maart en april is er een expositie van Madeleine van Dijke.

“Structuur fascineert mij. Waar ik dan aan denk is de nerven van een blad, bloembladen, ritme in muziek, indeling van de dag, dakpannen op een dak…
Zo ontdekte ik bij het bereiden van het avondeten hoe eenvoudig en volgens een duidelijke vorm sommige groenten zijn opgebouwd en hoe mooi ik dat vind. Middels de ui heb ik dat in verschillende kunstvormen verbeeld.
Daarnaast is er ook ruimte voor mijn illustraties.
Ideeën omzetten naar beelden doe ik (bijna) mijn hele leven al. Schilderen en tekenen vormen daarbij de rode draad, daar heb ik ook de meeste ervaring mee, maar het kan net zo goed dat ik gebruik maak van een andere expressievorm. Het idee bepaalt de wijze van uitdrukken en ik wil me ook niet beperken tot een en dezelfde techniek. Daarom heb ik jarenlang geschilderd en onderwijs aan de kunstacademie genoten en ook diverse cursussen van beeldhouwen tot poppenmaken gevolgd.
Momenteel ben ik gestart met de opleiding tot boekbinder, een degelijk oud ambacht. Dit ambachtelijke werken past bij wie ik ben en geeft me de mogelijkheid mijn vaardigheden en talenten samen te bundelen, letterlijk en figuurlijk!”, aldus Madeleine.